Trainingen

Onze Trainingen

Vroeger speelden de kinderen altijd buiten. Niks tv, computer of spelcomputer elke avond moe maar voldaan op bed. De training op de voetbalschool is een extra techniek training welke prima past naast de training (en) van de voetbalclub. Een uur extra beweging is niet te veel maar eerder een prima aanvulling op het beweegpatroon van de kinderen. 

Helmondse voetbalschool is niet club gebonden, zo zijn er deelnemers van verschillende clubs uit de regio. Iedereen wordt naar eigen leeftijd en vaardigheid ingedeeld en getraind. Plezier hebben in het voetbal en met de andere deelnemers is bij de Voetbalschool de basis om een betere voetballer te worden.Mooie aannames, steekpassjes, dribbels en acties zijn een paar van de technieken die al veel terugkomen in de oefenpartijtjes. We zien heel veel talent in de huidige groep spelers en dat maakt het leuk om training te geven. 

Met individuele training bereik je nog sneller resultaat, wij hebben hiervoor diverse mogelijkheden die op maat gemaakt kunnen worden. 

In andere sporten is het gebruikelijk indien je in kleine groepen of individueel wilt werken aan bepaalde punten. De helmondse voetbalschool gaat dit onderdeel ook aanbieden. In overleg gaan we bespreken waarin de speler wil verbeteren en gaan we voor jouw een specifiek programma maken van 4 weken, waarin de trainer je zal helpen om je doelen te bereiken. Individuele training kan zijn 1 op 1 maar ook met een aantal 

De oefenstof is altijd met bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers. 

Inhoud trainingen 

De helmondse Voetbalschool richt zijn trainingen op techniek,snelheid en coördinatie. Techniek en coördinatie . Ruzie met je eigen lichaam, is ruzie met de bal. Wij werken wekelijks met jonge spelers en dus is plezier heel belangrijk. Echter, in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar zijn kinderen in de ideale motorische fase om bewegingen en technieken aan te leren. Wij willen deze kinderen helpen om zich als voetballer te ontwikkelen ongeacht hun niveau. Ten grondslag aan onze oefenstof ligt de ‘Wiel Coerver-methode’. In onze trainingen zal wekelijks aandacht worden besteed aan verschillende voetbalhandelingen: 

– Balgevoel 

– Coördinatie training 

– Snel voetenwerk 

– Passeer- en schijnbewegingen 

– Traptechniek en aanname van de bal 

– Basisbewegingen 

– Combinatie van bovenstaande oefeningen 

– Partijvormen zoals 1 tegen 1, 2 tegen 2 en overtalsituaties 

– Weerstanden of methodische stappen in techniektraining 

De oefenstof wordt aangepast aan het niveau van de kinderen en de verschillende trainingsgroepen. We delen de kinderen op leeftijd en niveau in. De weerstanden of de methodiek in de oefenstof spelen een belangrijke rol. Deze weerstand en techniektraining kan bestaan uit bijvoorbeeld ruimte, tijd, combinaties etc. Voor de groepen zal de weerstand in techniektraining afhankelijk zijn van het niveau van de groep en de vaardigheden.